» POLKABRÄCK MED VIT CHOKLAD

 
Okej här kommer ännu ett recept på ett godis som jag gjorde förra året, men varför gå ifrån ett vinnanade koncept lixom. I receptet så står det att kolan ska kokas till 125 grader, men för att verkligen få en hård kola, nästan som daim men ändå inte riktigt så hård så kokade jag istället kolan till drygt 130 grader och det blev kanon. När kolan är helt kall så smälter du vit choklad som du breder över. För att få ett snyggt och jämt lager så använde jag en degskrapa. Innan chokladen stelnat så hackar du polka grovt med fördel i en matberedare eller mixer. Ställ in formen i frysen i en kvart innan du med hjälp av knivens spets hackar till lagom stora bitar. Här hittar ni receptet.
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback