» JORDGUBBIGA CAKEPOPS

 
Förra veckan så gjorde jag de här cakepopsen. Tanken var att jag skulle ta med dem till Mattias och Anna då Mattias fyllde år, men sen vart han sjuk så det bidde inget av det. Istället så åt vi upp några här hemma till hockeyn och resten tog jag med till jobbet i måndags. Det är inte alls svårt att göra cakepops. Lättast är det att doppa dem i mörk choklad för den täcker bra. Här har jag blandat vit choklad med lite kokosfett för att få den lite mer rinnig. Det gäller att ha rätt temperatur på chokladen för att den ska få perfekt täckförmåga. Blir den för rinnig kan man bara ställa in den i kylen en stund innan man doppar. Stelnar den till så gör man tvärt om och värmer på den lite över vattenbad.
 
Ingredienser:
1 paket Ballerina mjölkchoklad
en bit sockerkaka
1½ msk kakao
2/3 paket färskost
 
100 gram vit choklad
20 gram kokosfett
hushållsfärg
strössel
sockerpasta till bladen
 
Gör så här:
Man kan stoppa i lite vad man vill i cakepops. En bra grund är ett paket med kex eller kakor. Har man sockerkaka liggandes så kan man tjoffa i den också. Mixa kakorna och kakaon fint i en matberedare. Tillsätt färskost så att du får en rullbar konsistens. Här kan man prova sig lite fram. Börja med lite och tillsätt mer om inte degen går ihop.
 
Smält choklad och kokosfett över vattenbad och tillsätt hushållsfärg. Rulla bollar av degen och ställ i kylen för att stelna till en aning. Stick en pinne i varje boll och doppa i chokladen. Dekorera direkt med strössel då chokladen stelnar ganska snabbt. Dekorera med blad i sockerpasta
 
Förvara i rumstemperatur eller i kylen. Jag har upptäckt att chokladen spricker lättare i kylen så om de inte ska förvaras i flera dygn innan de äts upp så skulle jag förvara dem i rumstemperatur.
 

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback