» MJUK OCH SAFTIG ANANAS OCH KOKOS KAKA

I veckan gjorde jag den här kakan till jobbet. Jag fick ideén till den när jag bakade "apelsin bundt cakes". Jag gjorde lite justeringar i receptet och här är resultatet. Den höjde sig inte riktigt lika mycket som apelsinsockerkakan, men den blev ändå fluffig, saftig och god. Pricken över i:et var verkligen glasyern och den rostade kokosen på toppen.

 

Ingredienser:
4 ägg
1½ dl neutral olja, typ raps- eller solrosolja
en liten burk krossad ananas (1 dl juice)
1 dl mjölk
5 dl mjöl
2 dl kokosflingor
3½ dl strösocker
1 msk bakpulver

Glasyr:
1/4 dl mjölk, 3%
20 g Smör 
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ganska stor springform. Vispa ihop ägg, olja, mjölk och spadet från ananasen som du pressat ur. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dessa sedan till västskan och blanda väl. Tillsätt sist den krossade ananasen och blanda. Grädda kakan i cirka 40 minuter, men känn efter innan du tar ut den så den inte är kladdig i mitten. Är den det så gräddar du den lite till. Tag ut kakan när den är klar och låt den vila några minuter innan du stjälper upp den på galler. Låt den svalna helt.

Värm mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr. Lämna glasyren lite åt sidan och låt den tjockna ytterligare samtidigt som den svalnar av. Lägg ett bakplåtspapper under gallret som kakan står på, häll glasyren över kakan och låt den rinna ner fint på sidorna. Strö över flagad och rostad kokos.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback