» DUMLEBISKVIER

Till helgens kalas så hade jag bakat dessa dumlebiskvier och jag måste säga att de var mycket godare än vanliga! Jag kommer definitivt att göra dem igen! :o) I smörkrämen så ska man helst ha dulce de leche eller kolasås, men jag hade inget av detta hemma så det fick bli en matsked ljus sirap istället vilket funkade fint det med :o)

 
 

Ingredienser:
125 gram mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl socker

100 gram smör, rumstempererat
1/2 dl florsocker
1 äggula
1/2 tsk vaniljsocker
1 rågad msk dulce de leche eller kolasås eller ljus sirap om det skulle knipa
10 dumlekolor, delade på mitten och tillplattade
1 krm flingsalt

200 gram mörk choklad
1 msk neutral olja

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg äggvita och socker i en matberedare och vispa ihop lite. Smula ner mandelamssa och kör på full effekt tills du får en slät smet. Sätt en rund tyll i en spritspåse och sleva i smeten. Spritsa ut ganska tunna rundlar på en bakplåstpappersklädd plåt. Jag gillar när de inte är för stora, men det är en smaksak. Grädda i cirka 12 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svala och lossa bottnarna sedan försiktigt från pappret.

Vispa smöret, äggulan, florsockret och vaniljsocker pösigt och luftigt, nästan vitt. Rör sist i kolasås eller sirap, blanda väl och låt stå i kylen en stund. Lägg över smörkrämen i en spritspåse med rund tyll och spritsa en liten klick på baksidan av varje botten och tryck fast en halv tillplattad dumlekola.



Spritsa sedan ut resterande fyllning. Om man vill så kan man så klart även använda sig av en sked. Antingen enbart eller för att jämna till efter man spritsat. Låt biskvierna vila i kylen en halvtimma.


Hacka chokladen och smällt hälften av den över ett vattenbad. Häll i oljan och lyft upp från vattenbadet. Rör ner resten av chokladen så den med smälter, på så sätt tempereras chokladen, den behåller glans samt att den inte är så varm när smörkrämen ska doppas.

Doppa sedan biskvierna i chokladen och dekorer mad strössel och små fjärillar i sockerpasta eller låt dem bara vara som de är :o)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback