» AMERICAN APPLE PIE

Igår gjorde jag en äppelpaj och för en gångs skull så blev det ingen smulpaj utan en amerikansk äppelpaj. Man måste ju variera sig lite ;o) Jag gjorde egen vaniljkräm att ha i, men det går säkert lika bra med att blanda till sån där marzankräm på påse. Här kommer receptet:

Deg:
75 gram smör
75 gram kesella
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1½ ägg

Vaniljkräm:
2 dl mjöl eller grädde
1 äggula
1½ msk maizena redning
1 msk socker
1 msk vaniljsocker

Fyllning:
4 äpplen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda margarinet med sockret och tillsätt därefter kesellan och rör till en jämn smet. Rör sedan ner äggen och där efter resten. Arbeta till en deg. Dela degen på hälften och tryck ut ena halvan i en pajform. Låt den andra halvan vila i kylen.
2. Vaniljkräm: Blanda alla ingredienser utam vaniljsockret i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar, den får inte koka. Låt svalna och tillsätt sedan vaniljsockret.
3. Bred ut vaniljkrämen i botten av pajen. Skala kärna ur äpplena och skär dem i klyftor som du sedan lägger på vaniljkrämen. Kavla ut resterande deg och sporra ut längder som du sedan lägger som ett galler över äpplena.
4. Grädda i 40 minuter på nedersta falsen. Låt svalrna något och pudra över florsocker. 



Den såg riktigt god ut :)

2010-10-18 // 17:41:35

Hej.. Har följt din blogg ett tag nu, riktigt fina recept måste jag säga=)

2010-10-21 // 09:34:37
» Linda

Vad roligt att ni gillar det! :o)

2010-10-21 // 18:08:10
» Asy

Ja den ser riktigt god ut! har också följt detta här bloggen också, gillar dina ideé för efterrätt är väldigt goda och med unik även när man inte tänker på något annat än de som man gärna vill bjuda ut någon:D

2011-02-01 // 15:02:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback