» SUPER MARIO TÅRTA

Här är en bild på en av tårtorna som jag gjorde till Joels fest. Super Mario bilen är utskriven på ett papper gjort av socker och kallas oblatbild, beställdes på Tradera. Tårtan är gjord på chokladsockerkaksbottnar, fylld med after eight mousse och päronmousse och spacklad med smörkräm (detta använder man istället för grädde då detta får sugerpasten att smälta. Tårtan är täckt med hemmagjord sugerpaste och dekorerad med små svampar i marsipan.After Eight mousse (klickbar länk)

Päronmousse (klickbar länk)

Smörkräm:
125 g mjukt smör
2,5 dl florsocker
1 msk kokande vatten (ev. mer, känn av konsistensen)
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: Vipsa smöret fluffigt, tillsätt florsocker lite i taget under vispning.Tillsätt även kokande vatten och vaniljsocker under vispning. Receptet räcker till drygt en tårta.


Sugerpaste:
1 msk gelatin pulver
0,6 dl vatten
1,25 dl vit sirap
2-3 msk kokosfett
600-700 g florsocker

Gör så här: Lös upp gelatinet i vattnet. Lägg i vattenbad och rör tills det smält ihop. Tillsätt sirapen och rör tills det blivit rinnande. Drag av ifrån plattan och rör i kokosfettet tills det smält. Häll ett paket (500 g) florocker i en skål. Häll över vätskan och rör om till en deg. Tillsätt resterande florsocker och rör om. Här är det viktigt att man inte tar för mycket, hellre för lite och tillsätt mer vid knådningen. Degen skall inte vara rinnig men kletig.

Montering: Börja med att dela tårtbotten i tre delar. Bred After Eight mousse på första lagret och sedan päronmousse på andra. Spacka tårtan med smörkräm. Arbeta sugarpasten som en deg tills den blivit smidig. Sprid ut lite florsocker på ett bord och kavla ut den, ca 3 mm tunn. Lägg över den på tårtan, forma till kanterna och skär bort överflödet. Fukta sugerpasten lätt med en sprayflaska med vatten och lägg på oblatbilden. Dekorera med marsipanfigurer och kristyr.» Emily

Åhh den ser god ut och låter god!!

2011-02-04 // 19:18:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback